latinica  ћирилица
16/08/2014 |  19:09 | Аутор: ТАНЈУГ

У Београду отворена Лего изложба

У атријуму Делта Ситија данас је отворена ''ЛЕГО изложба'', а како кажу организатори, циљ је да се лего коцке приближе малишанима, али и одраслима као хоби, односно играчка која развија креативност.
"Лего изложба" у Београду - Фото: ТАНЈУГ
"Лего изложба" у БеоградуФото: ТАНЈУГ

Члан Лего клуба ''Скоцкани'' Душко Дејановић каже да у Србији има доста љубитеља лего коцкица и додаје да за изложбу влада велико интересовање.
Наводећи да је то 11 изложба по реду коју организује Лего клуб '' Скоцкани'', друга у Делта Цитy-ју, као и да су изложбе биле организоване и у Нишу и Новом Саду, Дејановић истиче да је скупљање лего коцки популаран хоби у иностранству.


У оквиру изложбе представљени су бројни експонати, међу којима су ловци, бродови и велика сцена из "Ратова звијезда", Лего роботи, линија за девојчице "Friends", као и велика диорама са сценом дивљег запада - у организацији клуба "Скоцкани" и шопинг-мола.
''Најмлађи поскетиоци имају прилику и да покажу своју креативност и сами направе експонате од Лего коцки, у специјално постављеној играоници'', рекао је Дејановић додајући да ће слике направљених експоната бити постављене на Фејсбуку, а да ће експонат са највише гласова добити награду.

Изложба је бесплатна за све посјетиоце, а радно вријеме је од 10 до 22 сата и биће отворена и сутра, 17. августа.