latinica  ћирилица
17/08/2014 |  12:09 | Аутор: sportal.rs

Терзић: Атлетико за Звездино дијете нуди 2,5 милиона евра

Фиорентина за Милоша Стојановића спремила понуду од 1 200 000 евра

Вршилац дужности генералног секртеара Црвене звезде и први оперативац клуба из Љутице Богдана, Звездан Терзић, у опширном интервјуу за портал редстарбелграде.инфо дотакао се многих горућих питања, поред осталог, причао је и о актуелној трансфер политици клуба, о будућим корацима, али и о неким лошим потезима које су вукла ранија руководства.

На питање колико је Црвена звезда потрошила новца овог љета на појачања - а стигло их је девет, Терзић је одговорио:

"Ни један једини динар, јер смо у блокади. Затражио сам од Управног одбора да ми дају бар неке оквире колико може да се плати, да не доводимо играче за 4 милиона. Оно што сам рекао да треба Црвена звезда да плати то је 250 000 евра обештећење и максимум 20% од наредног трансфера. Да то буде неки оквир и стандард. Ако процјенимо и договоримо се можемо некога и да платимо више".

Увидом у књиге Терзић се увјерио да је Звезда у блиској прошлости правила врло штетне аранжмане по клуб.

"Дешавало да се правило много штетних уговора. Рецимо Дарко Лазовић је плаћен 400 000 и 30% Борцу од сљедеће продаје, и то не проценти кад Звезда извуче својих 400 000 па се добит дијели у сразмјери, него од бруто да се плати 30%. Па је био још штетнији уговор са Радом, гдје је Лука Миливојевић плаћен 600 000 и 40%. Чисто да неко мене сутра не би прозивао, рекао сам управи да се договоримо око неких оквира. А ако процјеним да треба да доведемо Бабића из Војводине онда ћемо да се исконсултујемо, а ја ћу аргументовано да објасним зашто треба да га доведемо и да платимо 800 000 евра. Не могу најбољем хирургу Европе да објасним зашто хоћу да платим Крунића 300 000 евра. Као што не би он мени могао да објасни како ради операцију. Они кажу да и ту могу да се направе критеријуми, да може да дође ако да 10 голова у првенству или ако је одиграо не знам колико утакмица. Не може! Играч се доводи јер сам ја тако осјетио и не могу да вам објасним зашто. Зато што ће мали Бабић бити плаћен динар, а послије двије године да буде продат за осам. Ово није егзактна наука гдје је 2+2 = 4. Овде је људски фактор страшно битан. Хтио сам малог Крунића зато што мислим да је у питању играч који треба да носи десетку Црвене звезде, да носи игру, зато што је модеран играч, мислим да је то играч за Борусију Дортмунд за двије године. Везни играч који даје голове, има брзину, снагу, даје голове. Оно што треба Црвеној звезди. Звезда не треба да доводи споре играче, који траже лопту у ноге, који дају пасове у назад. Звезда је уговорила само три играча за које је платила обештећење. Гаврић 250 000 и 20%, Планић 250 000 и 20% и Аврамовски 250 000 и 20%. Још ништа нисмо платили динара, надам се да ћемо до 31. августа успјети бар нешто да дамо тим клубовима да би нам дали документацију да региструјемо играче. А довели смо Босанчића, Антића и Кахримана без динара обештећења, који су играчи који миришу на нешто. Довели смо и Деспотовића и два бека Ђорђевића да појачају конкуренцију и јасно им је стављено до знања да имамо и десног и лијевог бека који су први избори.

Терзић је открио да Звезда има двије врло уносне понуде за двојицу младих играча, али да су оне одбијене због стратешких планова клуба.

"Ми за малог Милоша Стојановића већ сада имамо понуду Фиорентине од 1 200 000 евра. Имамо понуду Атлетико Мадрида за Луку Јовића од два и по милиона. Без пара смо. Сутра нам гасе струју. Је ли треба да се продају због тога? Зашто ово причам? Ови играчи имају сигурно вриједност. Ја вам гарантујем да ће Вукашин Јовановић бити велики играч, Марко Грујић и Михаило Ристић такође. Лука Јовић ће бити најбољи нападач Европе, запамтите шта вам кажем. Милош Стојановић је бисер, он је сада у свом годишту најбољи штопер у Европи. То су све бисери. Да сам ја у ОФК Београду рекао бих им дјецо играјте, гријешите, изгубите 5 утакмица... и бићемо тринаести. Али да ли ће долазити 25000 људи ако Звезда изгуби код куће од Јагодине 0-2. То су велике и стратешке одлуке.