latinica  ћирилица
17/08/2014 |  20:59 | Аутор: Агенције

Радуљица: Играмо и за људе из РС и са Косова

Најбољи кошаркаши Србије играју у финалу Трофеја Београда са селекцијом Турске.

Након четири пуне године бивши кошаркаш ФМП-а, Борца, Анадолу Ефеса, Албе, Партизана и Азомваша, Мирослав Радуљица,  вратио се у национални тим, па је српска публика коначно у прилици да НБА центра види у акцији.

"Одличан је осјећај вратити се овдје и играти пред овом публиком. Ми се трудимо да је максимално испоштујемо када дође да нас бодри, као и све оне који нас прате преко ТВ-а, као и у Републици Српској и на Косову. Играмо за њих, учинићемо све, колико је у нашој моћи да их не разорачамо", рекао је Радуљица за "mozzartsport.com".

Играч Милвокија сматра да је екипа доста напредовала у односу на сам почетак припрема.

"Мислим да смо доста напредовали, посебно у тим неким ситницама које су нам правиле проблем на почетку. Бар што се тиче тих неких одбрамбених система, мање-више у нападу. Ја се надам да ће се све то ишчистити до почетка Мундобаскета, а много је добро што је овако сад".

Као и у претходним мечевима, у тиму сигурно неће бити Милоша Теодосића, док се очекује да Ненад Крстић поново само изведе екипу на паркет, не и да проведе одређено време на паркету. 

"Јако нам сметају сви ти проблеми са повредама, посебно ако се узме у обзир чињеница да нам Крле и Тео, који би требало да нам буду стубови тима, нису ту на терену. Истина, са нама су ту увек и бодре нас максимално, али вјерујем да би све изгледало много боље да су са нама на паркету", закључио је Радуљица.