latinica  ћирилица
17/08/2014 |  21:38 | Аутор: РТРС

Влада финансирала много пројеката у Невесињу

У Невесињу данас и страначке активности предједнице Владе која се састала са коалиционим партнерима Социјалистичком партијом и ДНС-ом. Док је премијерка разговарала са коалиционим партнерима у Невесиње је стигао потпредсједник СДС-а Огњен Тадић. Интересантно да два човјека из исте странке, Тадић и начелник општине Невесиње, немају исте ставове о сарадњи са Владом Српске.

И док начелник општине Невесиње Момчило Шиљеговић тврди да има добру сарадњу са Владом Српске, његов страначки колега Огњен Тадић, који је данас такође посјетио Невесиње, сматра да Влада, за ову општину чини мало. Све урађено сматра милостињом. На питање како коментарише изјаве првог човјека општине Невесиње о доброј сарадњи са Владом Жељке Цвијановић Тадић каже да ће имаћти још бољу кад у октобру дође до промјене и када Младен Босић буде предсједник Владе. Тада, истиче Тадић, Невесиње неће бити неко коме се баца милостиња, већ ће се препознати значај овог краја.

Посланик СНСД-а Илија Таминџија реаговао је на ову Тадићеву изјаву рекавши да је Тадић неозбиљан предсједнички кандидат који даје неозбиљне политичке изјаве.

"Називати милостињом Владе РС највећу инвестицију у историји Невесиња је крајње дрско и неозбиљно. Замолио бих господина Тадића да јавно каже народу да ли су пројекат "Горњи хоризонти", пут Невесиње - Билећа, водовод, најмодернија болница, прехрамбена индустрија и много инфраструктурних пројеката - милостиња", додаје Таминџија.

Таминџија истиче да СДС очито има више фраккција. Тадићева припада Младену Босићу који је више за сарадњу са Федерацијом него са владом РС, за разлику од друге напредније која жели добру сарадњу за добробит грађана.