latinica  ћирилица
18/08/2014 |  07:34 | Аутор: Б92

Ђорђевић: Богдан превише очекује од себе

Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић задовољан је што је утакмица са Турском протекла у такмичарском тону.
Александар Саша Ђорђевић - Фото: ТАНЈУГ
Александар Саша ЂорђевићФото: ТАНЈУГ

"Ово је било далеко од пријатељске и припремне утакмице. Очигледна је била жеља код обе екипе. Рекли смо да очекујемо тврду утакмицу, добро је што је дошла. Било је и нервозе на терену, очекују нас овакве утакмице на Свјетском првенству. Можда је било и боље што смо играли у егалу. Нисмо могли да преломимо као са Аргентином".

"Једва чекамо да се вратимо у Вршац како бисмо имали свој мир. Нисмо одрадили неке ствари, могу да будем задовољан одбраном. Што се тиче нашег плана, путујемо за Вршац , а на крају утакмица у Пиониру против Новог Зеланда. Посљедња недјеља припрема ће се огледати у једном тренингу у вријеме прве утакмице како бисмо се што боље припремили. Морамо да убацимо још неколико детаља", рекао је Ђорђевић и додао да ће Крстић и Теодосић бити у тиму за меч са Новим Зеландом.

Селектор је потом резимирао досадашњи ток припрема.

"Ишли смо прогресивно. Изгубили смо нешто у брзини у нападу и протоку лопте. Одбрамбено, из у утакмице у утакмицу нам је све боља. На прави начин рјешавамо утакмице. У Италији смо били у другом саставу, ту је био Теодосић. Имали смо добру провјеру против БиХ, послије Канада са НБА играчима, а Италија је била у одличној форми. То нам је била најслабија утакмица. Турнир у Поу, показали смо спремност да играо на побједу. Чак и прва утакмица против Грчке која је била лоша. То је оно чему тежимо. То је позитивна ствар".

Ђорђевић се потом осврнуо и на игру Богдана Богдановића.

"Највећи проблем код Богдана јесте што он превише очекује. Можемо да се задовољамо и малим стварима. Не мора да тежи увијек најбољој утакмици у каријери. Спустимо личне захтјеве, нека игра инстинктом и нека мање размишља. Биће у реду", закључио је Ђорђевић.