latinica  ћирилица
18/08/2014 |  08:42 | Аутор: СРНА

Стање на путевима

На дионици магистралног пута који пролази кроз Рогатицу, због обиљежавања славе општине, на снази је привремена обустава саобраћаја за сва возила од 17.00 до 2.00 часа и сутра од 14.00 до 2.00, саопштено је из Републичког ауто-мото савеза.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

За вријеме обуставе саобраћај ће се преусмјеравати на алтернативне правце улицама Ђенерала Драже из правца Соколца и Сердар Јанка из правца Устипраче.

Због оштећења моста код мјеста Тобут у прекиду је саобраћај на магистралном путу Тузла-Бијељина, а путничка и мања теретна возила користе обилазни пут преко Тобута и Прибоја.

И даље је на снази забрана саобраћаја за сва возила на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, а путничка возила могу користити регионални пут Добро Поље-Јажићи-Јелашица-Миљевина, док остала возила користе магистрални пут преко Рогатице и Горажда.

На регионалном путу Бушлетић-Модрича, у мјесту Осјечани, због радова возила саобраћају успорено, једном коловозном траком.

Због деминирања терена данас и сутра долазиће до повремене обуставе саобраћаја на магистралном путу Брод-Оџак у насељу Лијешће, локалитет Шикаре од 7.00 до 15.00 часова.

Повремене получасовне обуставе актуелне су и на путном правцу Зелени Јадар - Сребреница, због радова на деминирању терена који ће трајати до 21. августа.

На дијелу магистралног пута Цапарде-Каракај, због реконструкције коловоза, саобраћај се одвија једном траком, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Возила једном траком саобраћају и на магистралним путевима Клашнице-Прњавор у Чардачанима, Шепак-Хан Поглед, те на регионалним путевима Коњевић Поље-Факовићи-Скелани, Тишћа-Цапарде и Љубовијски мост-Дрињача.

У току су радови на магистралном путу Бањалука-Јајце, дионица Карановац-Црна Ријека и регионалном путу Карановац-Митровићи због чега је измијењен режим саобраћаја од 7.00 до 19.00 часова.

Због одрона обустављен је саобраћај за све категорије возила на дионици регионалног пута Подградци-Мраковица, дионица која од Градишке води према Козари, док се због активираних клизишта, једном траком саобраћа на дионицама регионалних путева Загон-Јасик и Укрина-Горња Вијака.

На магистралном путу Јајце-Бањалука, у мјесту Лучина, због клизишта, саобраћај се одвија успорено, једном траком.

На граничним прелазима тренутно нема дужих задржавања, осим на Граничном прелазу Дољани, гдје се на излазу из БиХ чека око 30 минута.