latinica  ћирилица
18/08/2014 |  09:44 | Аутор: Б92

Откривен убица Луке Јовановића

Како се незванично сазнаје, полиција је открила убицу Луке Јовановића који је усмрћен на Бранковом мосту, јавио је Б92.

Очекује се да се министар унутрашњих послова Небојша Стефановић током дана обрати јавности поводом овог случаја и да ће саопштити више информација.

Лука Јовановић је 25. јула с још неколико пријатеља покушавао да помјери аутомобил коме је отпао точак на силаску с Бранковог моста када га је покосио аутомобил за који се претпоставља да је "мини кантримен", а који је долазио из правца Зеленог венца.

Лукин отац је неколико дана стајао на мосту са синовљевом сликом тражећи правду и откривање починиоца, а данима су се одржавали и протести због те трагедије.

Возач "мини кантримена" је послије несреће, без заустављања, побјегао с мјеста несреће, а након притиска јавности београдска полиција је објавила и снимак с мјеста удеса.

Према ријечима министра полиције, у истрагу убиства Луке Јовановића на Бранковом мосту у Београду укључено је више од 100 полицајаца, а њих 20 само прегледа снимке с граничних прелаза. Сумњало се да је возило имало стране регистарске таблице, а министар је навео да нема информација да је возило које је изазвало несрећу напустило Србију.

Након тога објављена је информација у “Таблоиду“ да је супруга прослављеног кошаркаша Влада Дивца, Снежана окарактерисана као починилац злочина.

“Тешко је да то могу да назовем листом или медијом јер објављује такве информације. Госпођа Дивац није починила ово дјело, жао ми је што је морала да издржи овакву врсту линча. Иза тога стоји уредништво листа Таблоид, а мене погађа што су такође написали да је Александар Вучић убио сопствено дијете, па тражим од УНС и НУНС да се огласе и по том питању“, рекао је тим поводом министар полиције.

Након што је директор Комитета за безбједност саобраћаја Дамир Окановић рекао да застарјели видео-надзор не може да буде оправдање за полицију која не може да нађе возача "мини морис кантримена", јер се од таксе за регистрацију аутомобила у Србији одваја дио новца за безбједност саобраћаја, Стефановић је рекао да полиција не поставља камере, не асфaлтира путеве, нити попуњава ударне рупе.