latinica  ћирилица
18/08/2014 |  11:22 | Аутор: РТС

"Марко Милићев усмртио Луку Јовановића"

Марко Милићев је возач "мини кантримена" којим је је на Бранковом мосту усмртио Луку Јовановића, саопштио је министар полиције Небојша Стефановић. Милићев је у бјекству и налази се у Турској. Турским властима је упућен захтјев за изручење.

Против шест особа поднијете су кривичне пријаве за пружање помоћи извршиоцу након кривичног дјела. Приведени су и одређено им је задржавање до 48 сати.

Полиција и даље трага за самим возилом и очекује се да ће бити пронађено у близини локације на којој су се посљедњи пут зауставили. 

Министар Стефановић каже да полиција има непобитне доказе који указују да је Марко Милићев починилац овог кривично дјела.

Марко Милићев раније се презивао Марковић, а од раније је познат полицији.

Двадесетједногодишњег Луку Јовановића ударила су кола на Бранковом мосту у Београду 25. јула, док је заједно са пријатељима покушавао да са пута помјери аутомобил који се покварио.

Дан касније, Јовановић је преминуо од посљедица повреда. 

Полиција је посљедњих дана радила на откривању идентитета возача аутомобила "мини кантримен" којег су снимиле камере, али снимак није био довољно квалитетан да би се видјеле регистарске таблице.

Отац настрадалог младића, Бојан Јовановић, данима је мирно протестовао на мјесту гдје му је син погинуо. Убрзо су му се придружили пријатељи настрадалог младића, као и други грађани, захтијевајући да починилац буде откривен.