latinica  ћирилица
18/08/2014 |  12:46 | Аутор: СРНА

У Драгочају поплављено 12 кућа

На подручју бањалучке Мјесне заједнице Драгочај приликом изливања рјечице Драгочајке поплављено је 12 кућа и девет пословних објеката, а вода је ушла у 80 дворишта, рекла је замјеник градоначелника Бањалуке Јасна Бркић.

Бркићева, која је обишла поплављено подручје, рекла је да су у Драгочају оштећена три мања моста и око 10 километара путне мреже, а у насељу Куљани поплављено је неколико кућа и дворишта.

Она је истакла да ће Комисија за процјену штете утврдити износ штете према постојећој методологији и да ће поплављеном становништву бити пружена одређена помоћ.

Бркићева је навела да је у насељу Драгочај стање нормализовано након падавина које су током ноћи између 16. и 17. августа проузроковале изливање рјечице Драгочајке.

Она је рекла да су дежурне службе Цивилне заштите и Ватрогасне јединице јуче обавиле 14 интервенција на испумпавању воде из објеката, дворишта и пословних простора.

"Након чишћења објеката приступиће се дезинфекцији простора и попису настале штете", рекла је Бркићева.

У Бањалуци је у ноћи са 16. на 17. август пало 58 литара кише, усљед чега су се излиле бујичне рјечице у насељима Драгочај, Куљани и Залужани и створиле проблеме мјештанима тих насеља.