latinica  ћирилица
18/08/2014 |  13:19 | Аутор: СРНА

Рогатица: Станови за РВИ и породице погинулих бораца

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић обишао је данас у Рогатици градилиште стамбеног објекта за породице погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, чију изградњу у износу 382.794 КМ финансира Влада Српске.

"Биће изграђено 14 станова, од чега ће 11 градити Влада заједно са општином за породице погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, а три стана ће изградити општина за своје потребе", рекао је Ђокић новинарима.

Ђокић је навео да Влада финансира трошкове изградње, те да је општина обезбиједила локацију, прикључак на инфраструктуру, а обезбиједиће и технички пријем и вањско уређење објекта.

Начелник општине Рогатица Томислав Пухалац рекао је да има још 29 неријешених питања борачких категорија и да ће бити учињени додатни напори да у сарадњи са ресорним министарством буду ријешени и ови стамбени проблеми.

Пухалац је нагласио да је у протеклих неколико година урађено доста на стамбеном збрињавању борачких категорија, те подсјетио да је протеклих година 45 породица стамбено збринуто неповратном новчаном помоћи, а 56 породица збринуто је откупом станова.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске током посјете у Рогатици данас је положио и вијенац испред спомен-капеле у којој се налезе 284 фотографије погинулих бораца из одбрамено-отаџбинског рата са подручја ове општине.

Вијенце су положиле и делегације породица погинулих бораца и борачких организација Сарајевско-романијске регије.

Након полагања вијенаца, локално свештенство служило је парастос за погинуле.