latinica  ћирилица
18/08/2014 |  14:19 | Аутор: СРНА

Фочански љекари успјешно спојили одсјечено стопало

У Универзитетској болници у Фочи тим хирурга успјешно је спојио одсјечено стопало двадесетогодишњем Владану Симићу из Вишеграда који је без дијела ноге остао у саобраћајној несрећи на путу Вишеград - Рудо.

Саобраћајна несрећа догодила се у суботу, 16. августа, око 23.00 часа, а повријеђени Симић примљен је без десног стопала у Универзитетску болницу у Фочи 17. августа у 1.15 часова.

Директор Болнице Вељко Марић рекао је да је на инсистирање младих љекара, који нису жељели да прихвате да је ампутација дефинитивно стање, санитет из Вишеграда упућен по стопало које је било остало у аутомобилу, па је компликована операција пришивања откинутог дијела ноге почела око 2.30 и трајала је шест и по часова.

"Пацијент је сада стабилан, дали смо му 14 доза крви и крвних елемената, локални налаз је задовољавајући и надам се да ће сваког дана бити све боље", рекао је Марић, додавши да је ово први овакав подухват у 60 година постојања ове установе.

Повријеђени Симић захвалан је особљу фочанске Болнице.

"Плашио сам се да никада нећу стати на десну ногу, али су ми на моју срећу вратили стопало", рекао је Симић, који је настрадао слетивши аутомобилом са коловоза, при чему му је колобран одсјекао дио ноге.

Његов отац Чедо Симић вјерује у успјешан опоравак.

"Љекар ми је рекао да је топла нога и да се нада најбољем. Уздамо се у Бога, Владан је јак и снажан и надамо се најбољем", рекао је Чедо Симић.

Осим Марића, у екипи хируга која је извршила операцију били су млади љекари Максим Ковачевић, Борко Давидовић, Огњен Милинковић и Далибор Потпара.