latinica  ћирилица
18/08/2014 |  16:25 | Аутор: СРНА

БЛ: Субвенције за 96 нових радних мјеста

У Градској управи Бањалука у току је припрема уговора за додјелу субвенција за запошљавање нових радника и самозапошљавање, којима ће бити финансирано укупно 96 нових радних мјеста у производним, занатским и услужним дјелатностима.

За ове намјене у буџету града Бањалука планирано је 700.000 КМ, од тога 500.000 КМ за запошљавање и 200.000 КМ за самозапошљавање.

Пројекат запошљавања нових радника и самозапошљавање у производним, занатским и услужним дјелатностима реализован је и прошле године.

Услове за додјелу субвенција прошле године испунило је 30 апликаната, којима је за запошљавање 53 радника и 10 приправника и самозапошљавање два радника одобрено укупно 381.059 КМ.

Из Градске управе наводе да су измјенама и допунама Правилника о условима и начину остваривања субвенција за запошљавање нових радника и самозапошљавање у производним, занатским и услужним дјелатностима у одређеној мјери ублажени услови које је потребно испунити за добијање субвенција, што је ове године резултирало већим број захтјева, а тиме и већим број нових радних мјеста.