latinica  ћирилица
18/08/2014 |  17:06 | Аутор: РТРС

Симеоне диже прашину пред мадридски дерби

Тренер Атлетика Дијего Симеоне још једном је истакао да је највећа разлика између "Јорганџија" и градског ривала Реала – финансијска моћ.

Оба клуба потрошила су око 100 милиона евра у прелазном року, али са једном битном разликом. Шампион Шпаније довео је осам, а "краљевски клуб" само три играча.

Реал је у претходних мјесец дана потрошио 115 евра. За 80 милиона стигао је Хамес Родригес из Монака, Тони Крос је плаћен Бајерну из Михена 25, док је Кејлор Навас из Левантеа коштао 10 милиона.

С друге стране, Ћоло Симеоне је одлучио да новац од продаје Дијега Косте и Филипеа Луиса (Челзи – 38 мил. евра / 20 мил. евра), Адријана (Порто – 11 мил. евра) и двојице голмана – Серхио Асењо (Виљареал – 5 мил. евра), Роберто (Олимпијакос – 6 мил. евра), уложи у ојачавање комплетне екипе.

Као највећа појачања издвајају се Антоан Гризман, плаћен 30 милиона Реал Сосиједаду, и Марио Манџукић, који је стигао из Бајерна за осам милиона мање.

"Довели смо седам или осам играча за укупно 95 милиона евра, а они су исту суму издвојили за двојицу", јасан је Симеоне. "То је мала разлика. Али, клуб је увек био домишљат и креативан, а тако је било и овог пута. Формирамо групу, али њу не чини 11 играча – већ 18 или чак 20".

Осим француског и хрватског репрезентативца, на Висенте Калдерон стигли су још нападач мексичке клуб Америке, Раул Хименес и бек Гранаде Гиљерме Сикеира за по 11 милиона, Офанзивац Анхел Кореа плаћен је Сан Лоренцу 7,5 милиона, гомлан Ахел Моја Хетафеу 3,5, док је десни бек Малаге Хесус Гамес плаћен пола милиона мање.

"Структура тима се неће промијенити. Жеља и агресивност ће бити пресудни у истој мјери, јер долазе из 'језгра' тима. То нам даје стабилност да наставимо да развијамо нашу идеју", сматра Симеоне.

Дерби Мадрида имаћемо прилике да гледамо већ у уторак – када је на Сантијаго Бернабеу на програму први меч Суперкупа Шпаније. Прошле сезоне, Атлетико је поражен од Барселоне, иако није изгубио (1:1, 0:0).

"Суперкуп је такмичење за телевизију. Увертира у нову сезону, у замену за новчану надокнаду. Финале је финале, не могу бити два. Прошле године смо били близу, а сада ћемо дати све од себе", закључио је Аргентинац.

Реванш сусрет је на програму за три дана.