latinica  ћирилица
18/08/2014 |  17:19 | Аутор: РТС

Фетел се истрошио

Директор Ред Була Кристијан Хорнер сматра да се Себастијан Фетел "истрошио" након што је посљедње четири године освајао шампионске титуле у Формули један и омогућио својој екипи да суверено влада такмичењем.

"То је комбинација неколико ствари. Истрошите се када се у пет година четири пута борите за шампионску титулу, али то није главни проблем", рекао је Хорнер.

Начин на који је Себастијан извлачио додатне десетинке из болида претходних година је јединствен. Он је веома осјетљив када је у питању рад болида, посебно при кочењу", рекао је Хорнер за Ауто Билд Моторспорт.

Послије 11 трка у шампионату Фетел заузима шесто мјесто са 88 бодова, а првопласирани Нико Розберг из Мерцедеса има 202 бода. Бољи од Фетела, који ниједном није побиједио ове сезоне, је и његов клупски колега Данијел Рикардо, који заузима треће мјесто са 131 бодом.

Хорнер је истакао и да су на Фетелове наступе утицала нова правила у Формули један, укључујући промјену типа мотора и електронски систем кочења, због којег је Нијемац "дијелом изгубио осјећај за болид", али да се постепено враћа у игру.

"Његов темпо у Мађарској показао је да му се полако враћа осјећај. Такође, не можемо заборавити и колико је имао механичких проблема, због којих је имао мање времена да се адаптира", рекао је Хорнер.