latinica  ћирилица
18/08/2014 |  19:16 | Аутор: СРНА

Радмановић и Ибуки: Унаприједити економске односе

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић састао се с делегацијом Представничког дома Парламента Јапана, коју предводи предсједавајући Бунмеи Ибуки, а током сусрета наглашена је потреба унапређења економских односа.

Посебна пажња посвећена је могућностима инвестирања у БиХ, нарочито у електроенергетски сектор, наводи се у саопштењу из Предсједништва БиХ и додаје да су саговорници констатовали да су односи БиХ и Јапана добри.

Радмановић је нагласио важност економског развоја, те изразио увјерење да ће јапански инвеститори у већем обиму улагати у БиХ. Он је позитивно оцијенио законске оквире који гарантују сигурност улагања и који су утицали на побољшање пословне климе у БиХ.

Радмановић је захвалио за досадашњу помоћ у обнови коју је Влада Јапана пружила БиХ, те истакао посебну захвалност за ефикасну интервентну помоћи након недавних катастрофалних поплава.

Предсједавајући Представничког дома Парламента Јапана Бунмеи Ибуки је изразио увјерење да ће Јапан и убудуће подржавати развој БиХ, како путем грантова, тако и пружањем техничке помоћи, те омогућавањем повољних кредита.