latinica  ћирилица
19/08/2014 |  08:12 | Аутор: РТРС

Почео ТВ турнир шампиона "Добој 2014", пренос на РТРС

У првој утакмици састају се Дервента и Есперанца из Туниса, уз директан прнос на Телевизији РС, с почетком у 17 часова

У другом сусрету састаће се репрезентација Ирана и Азоти Пулави из Пољске, од 19 часова и 15 минута.

Титулу на турниру брани словачка екипа Татран Прешов, која се од 21 час састаје са Металопластиком из Србије.

Рукометаши Дервенте и првак Африке Есперанца из Туниса отвориће данас 46. међународни рукометни ТВ турнир шампиона "Добој 2014", који ће од 19. до 23. августа бити одржан на санираном Стадиону спортских игара.

Овогодишње издање турнира биће скромније (са 50 одсто мањим средствима) и без добојске Слоге, која је због немогућности формирања екипе и велике штете претрпљене у мајским поплавама замрзла свој статус у Премијер лиги. Одлука да Дервента ускочи умјесто Слоге протеклих дана је дигла велику прашину, а ни јуче није прошло без буре.

"Дервента није домаћин, али у једну руку јесте пошто је дошла умјесто Слоге. Распоред утакмица је већ био урађен са Слогом, која је 5. августа послала допис да неће учествовати и довела нас у пат позицију. Жријеб је обављен прије мјесец дана, са Слогом. Да није турнира да ли би се ико забавио проблемом Слоге?! Сви се бусамо именом Слоге. Да није било турнира, опет би био проблем. Можда је мањи белај што смо успјели да сачувамо турнир", изјавио је јуче Енес Суљкановић, предсједник Извршног одбора турнира.