latinica  ћирилица
19/08/2014 |  13:10 | Аутор: СРНА

Бањалука - Захтјеве за једнократну помоћ предати до петка

Грађани Бањалуке којима је штета од поплава на стамбеном објекту и стварима процијењена у износу већем од 7.000 КМ, могу предати захтјев за додјелу једнократне новчане помоћи до петка, 22. августа.
Бањалука клизиште - Фото: nezavisne novine
Бањалука клизиштеФото: nezavisne novine

Од петка, 15. августа, до данас у Пријемној канцеларији запримљена су 693 захтјева за једнократну новчану помоћ за поплављене грађане, саопштено је из Градске управе.

Према подацима надлежног Одјељења за општу управу, првог дана је велики број грађана прибавио потребну документацију, тако да је тада примљено 300, а у понедјељак, 18. августа, 393 захтјева за додјелу једнократне новчане помоћи.

Процијењено је да је остало још да око 500 грађана преда документацију за додјелу једнократне новчане помоћи, а из Градске управе подсјећају суграђане да имају довољно времена да их предају како би се избјегле непотребне гужве и дужа чекања у Пријемној канцеларији.

За ову намјену обезбијеђено је 1.400.000 КМ и Бањалука је једина локална заједница у Републици Српској која на овај начин помаже поплављене.

Средства ће бити додјељивана према списку Комисије за процјену штете, у износима од 1.000, 1.300 и 1.500 КМ.

Уз захтјев, који се може узети испред Пријемне канцеларије, потребно је приложити и копију личне карте, копију текућег рачуна и Увјерење о пребивалишту /доказ да је лице становало на наведеној адреси прије 15. маја/.

Породице погинулих бораца и ратни војни инвалиди прве и друге категорије, уз основну документацију треба да приложе и рјешење Одјељења за борачко-инвалидску заштиту, а корисници права социјалне и дјечије заштите рјешење Центра за социјални рад.

Захтјев са потребном документацијом може се предати и поштом на адресу Градска управа Бањалука /Одсјек за цивилну заштиту/, Трг српских владара 1, 78.000 Бањалука.

Грађани све информације могу добити и позивом на бројеве телефона 051/244-575 и 244-444 локал 776, или лично у канцеларији Градске управе број 129.