latinica  ћирилица
19/08/2014 |  14:35 | Аутор: СРНА

Мутабџија: Ставити фокус на рад просвјетних радника

Министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија изјавио је данас да у Српској мора бити стављен фокус на рад просвјетних радника и да ће бити разговарано о квалитету рада наставника, њиховој едукацији и провјери тог знања.
Министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија - Фото: СРНА
Министар просвјете и културе Републике Српске Горан МутабџијаФото: СРНА

Мутабџија је рекао да ће стављање фокуса на рад просвјетних радника отворити низ других питања, од правилника који омугућава избор наставног особља без стручне провјере знања, па до других елемената који се тичу континуиране едукације наставника.

"Управо у том сегменту заостајемо за регионом, јер не само да немамо одређене програме, већ немамо ни визију на који начин то сада да ријешимо", рекао је Мутабџија новинарима у Крупи на Уни.

Он је истакао да је континуирано образовање наставника важно питање на којем све мора озбиљније радити.

"Када је ријеч о избору наставника, то питање ће несумњиво бити ријешено кроз нови правилник о којем разговарамо", рекао је Мутабџија.

Одговарајући на питање новинара о информацијама у вези са учитељиcom једне подручне школе у Приједору, која наводно негације пише заједно и има бројне граматичке грешке, Мутабџија је рекао да није упознат са тим случајем и да мисли да су квалификације прејаке.

"Оваква питања ће бити излишна сама по себи, јер ћемо у континуитету разговарати о квалитету рада наставника, њиховој перманентној едукацији и провјери тог знања", рекао је Мутабџија.