latinica  ћирилица
19/08/2014 |  16:51 | Аутор: РТРС

Додик: Срби више неће ратовати!

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је увјерење да Срби више неће ратовати и да је управо обиљежавање 100 година од Церске битке посвећено миру, без обзира што обиљежава војну побједу која је била бриљантна, али и која је била увод у огромно страдање Срба тих година.

Срби морају да ојачају усвоје државне капацитете и да схвате да је борба за будућност борба за нова радна мјеста, за побједе у економији, култури, спорту и свему ономе што живот чини важним ако се дешава у миру.

"Вјерујем да Срби више неће ратовати и да нас чека период мира и да је управо обиљежавање 100 година од Церске битке посвећено миру, без обзира што обиљежава једну војну побједу која је била бриљантна, али и која је била увод у огромно страдање Срба тих година", рекао је Додик новинарима у Требињу.

Додик, који је данас у Текеришу код Лознице присуствовао централној церемонији поводом 100. годишњице Церске битке, истакао је да Срби морају да се посвете развоју своје државности и у Републици Српској и у Србији.