latinica  ћирилица
19/08/2014 |  17:08 | Аутор: Агенције

Конте поносан што преузима Азуре

Нови селектор фудбалске репрезентације Италије Антонио Конте рекао је данас да је узбуђен због доласка на клупу националног тима и додао да није очекивао да ће послије одласка из Јувентуса тако брзо наћи посао.

"Узбуђен сам што сам дошао на клупу Италије, пошто сваки тренер на свијету сања да дође на то мјесто. Италија је, уз селекцију Бразила, најјача репрезентација на свијету јер има четири титуле првака. Поносан сам због доласка, иако нисам очекивао да ћу након одласка из Јувентуса тако брзо наћи посао", рекао је Конте.

Он је додао да је имао понуде клубова из најјачих европских лига, али да није имао недоумице око преузимања клупе Италије.

"Добио сам позив новог предсједника Тавекија, свидио ми се његов пројекат и одлучио сам да га прихватим. Волим нове изазове", закључио је Конте.

Он ће на мјесту селектора замијенити Ћезареа Пранделија, који је послије Свјетског првенства у Бразилу преузео Галатасарај.

Конте је напустио Јувентус прије четири недјеље, након што је клуб из Торина водио до три узастопне титуле у Серији А, а освојио је и два Суперкупа Италије.

Као играч је наступао за Леће и Јувентус, а за Азуре је одиграо 20 утакмица и постигао 2 гола.