latinica  ћирилица
19/08/2014 |  18:50 | Аутор: sportal.rs

Суперкуп Шпаније: Реал - Атлетико

Фудбалери Реала и Атлетика из Мадрида отварају нову сезону у Шпанији првим дуелом у Суперкупу (уторак, 23.00 часова).

"Краљевски клуб" је тријумфом над Севиљом освојио Суперкуп Европе, а како ствари стоје, не планира да се ту и заустави па жели да "узме мјеру" и прошлогодишњем освајачу Примере и финалисти Лиге шампиона. "Лос бланкоси" су освајали домаћи Суперкуп девет пута, док Атлетико чека овај пехар још од давне 1985. године, када је и једини пут освојио ово такмичење. Подсјетимо, два мадридска клуба састала су се прошле сезоне у финалу најелитнијег европског такмичења када је екипа са "Сантијаго Бернабеуа" изашла као побједник после продужетака - 4:1 (1:1).

У редове освајача "ла десиме" стигли су Тони Крос (Бајерн), Хамес Родригес (Монако) и Кејлор Навас (Леванте), па је освајање трофеја логичан императив. Са друге стране, Атлетико је током љета остао без Тиба Куртое, Дијега Коште и Филипеа Луиса (Челси), стигла су појачања у виду Јана Облака (Бенфика), са којим је управа Мадриђана већ наишла на прве проблеме, Антоана Гризмана (Реал Сосиједад), Марија Манџукића (Бајерн) и других, те остаје да се види да ли су изабраници Дијега Симеонеа спремни за још једну витешку сезону. Тренер Реал Мадрида Карло Анћелоти најавио је да ће се у стартној постави наћи голман Икер Касиљас и нападач Кристијано Роналдо, али и упозорио на сталну опасност која прети од тима са "Висенте Калдерона".

" Поштујемо Атлетико јер је прошле сезоне освојио титулу у Примери. Спремни смо за Суперкуп. Браниће Икер Касиљас, а Роналдо се у потпуности опоравио од повреде кољена па ће и он заиграти. Упркос томе што је Атлетико променио тим, треба бити опрезан јер сам увјерен да је Симеоне задржао такмичарски дух који је пренио на нове играче" - казао је италијански стручњак.

Шеф струке "јорганџија" Дијего Симеоне препустио је "лос бланкосима" улогу фаворита.

"Реал Мадрид има одличан састав, који је употпуњен доласком Тонија Кроса. Сада су много јачи на средини терена, Бејл је у форми, а Роналдо се опоравио. Било како било, даћемо максимум у ова два меча, иако мислим да је Реал тренутно бољи тим. Сигурно је да ће нам бити тешко, али ништа није немогуће" - поручио је популарни Чоло. Реванш је на програму у петак од 22.30 часова на "Висенте Калдерону".