latinica  ћирилица
19/08/2014 |  19:31 | Аутор: СРНА

Вишеград- "Коалиција са СНСД-ом побиједиће на свим нивоима"

Вишеградски општински одбори СНСД-а, ДНС-а, Социјалистичке партије и Српске радикалне странке "Др Војислав Шешељ" подржаће на предстојећим изборима Милорада Додика, кандидата коалиције за предсједника Републике Српске и Жељку Цвијановић, кандидата за српског члана Предсједништва БиХ.
Жељка Цвијановић у Вишеграду - Фото: СРНА
Жељка Цвијановић у ВишеградуФото: СРНА

Међународни секретар СНСД-а Жељка Цвијановић и руководства вишеградских општинских одбора СНСД-а, ДНС-а, Социјалистичке партије и Српске радикалне странке "Др Војислав Шешељ" договорили су данас у Вишеграду и да свака партија појединачно подржи кандидате за парламенте.

Предсједник ОО СНСД-а Вишеград Перо Петровић рекао је да очекује побједу ове коалиције на свим нивоима, а посебно у Вишеграду.

Он је рекао новинарима да ће након побједе успоставити нормалну сарадњу локалне са републичком влашћу.

"Садашња власт у Вишеград је тотално прекинула ту сарадњу и не сарађује са високим званичницима Републике Српске, па чак њени представници нису дочекали ни /Његову светост/ патријарха српског Иринеја на Видовдан, који је присуствовао отварању Андрићграда", рекао је Петровић.

Предсједник Општинског одбора ДНС-а у Вишеграду Младенко Тасић истакао је да је договорена подршка кандидата ове коалиције за предсједника Српске и српског члана Предсједништва БиХ, док ће за Парламентарну скупштину БиХ и за Народну скупштину Републике Српске подржати своје кандидате.

Он је рекао да је побједа ове коалиције неупитна. Тасић је истакао да сарадња ове коалиције на локалном нивоу није значајна, јер су ДНС и СНСД у опозицији.

Цвијановићева је данас са учесницима Међународног фолклорног фестивала "Лицидерско srcе" прошла мостом Мехмед-паше Соколовића, а вечерас ће отворити дио ове манифестације у Андрићграду, који се истовремено одржава и у Бајиној Башти у Србији.