latinica  ћирилица
19/08/2014 |  19:44 | Аутор: СРНА

КиМ: Притвор за Вујачића и Лазовића

Небојши Вујачићу и Александру Лазовићу, које оптужница правосуђа самопроглашеног Косова терети за ратни злочин, одређен је једномјесечни притвор, док је Илији Вујачићу изречена мјера кућног притвора.

Вујачићи и Лазовић су заједно са Оливером Ивановићем, предсједником Грађанске иницијативе "Србија демократија правда", и  бившим начелником МУП Србије за Косовску Митровицу Драгољубом Делибашићем оптужени за ратни злочин над цивилним становништвом 1999. и 2000. године и убиство једног Албанца у сјеверном дијелу Косовске Митровице.

Лазовићев адвокат Миро Делевић најавио је жалбу на одлуку коју је донијела судија Еулекса у Основном суду у сјеверном дијелу Косовске Митровице, наводећи да је суд прихватио став тужиоца и због могућег утицаја на свједоке одредио притвор његовом брањенику.

- Образложење суда је крајње неприхватљиво. Са мојим клијентом догодило се нешто неочекивано. Њему је одређен притвор, судско задржавање од мјесец дана, због могућег утицаја на свједоке оптужнице. То је сулудо и бесмислено. Нисмо очекивали тако драстичну мјеру - рекао је Делевић.

Он је навео да је судски притвор од мјесец дана одређен и Небојши Вујачићу који је до сада био под мјером кућног притвора, док је његовом оцу Илији изречена мјера кућног притвора и забрана контакта са више лица.