latinica  ћирилица
19/08/2014 |  23:12 | Аутор: Спортска централа

Квалификације за ЛШ: Ремији у Напуљу и Истанбулу

Резултати првих утакмица последњег кола квалификација за Лигу шампиона, одиграних у уторак, обећавају неизвјесне реванш мечеве.
Лига шампиона - Фото: илустрација
Лига шампионаФото: илустрација

Дерби вечери, између Бешикташа и Арсенала, завршен је без голова, а међу запаженијима на терену био је Милорад Мажић, који је показао шест жутих и један црвени картон.

Арсенал је посљедњих десетак минута играо без искљученог Ремзија, али је управо у тим тренуцима био и најопаснији, пошто је преко Чемберлена неколико пута опасно запријетио и погодио стативу.

За разлику од меча у Истанбулу, у дуелу Копенхагена и Бајера из Леверкузена мреже су се тресле чак пет пута. Послије неколико преокрета, њемачки тим је стекао лепу предност пред реванш. Атлетик Билбао је дуго водио у Напуљу, али је на крају морао да се задовољи ремијем, пошто је и италијански тим имао одличне прилике да стигне до потпуног преокрета и победе.

Салцбург је у судијској надокнади времена примио гол од Малмеа и испустио лепу предност од два гола. Стеауа је надиграла Лудогорец, али је успјела да стигне до тријумфа тек у самом финишу утакмице. Чипкиу је обрадовао навијаче румунског клуба и искупио се за неискоришћен пенал из првог полувремена.


Бешикташ - Арсенал 0:0

Копенхаген - Бајер Леверкузен 2:3 (2:3)
Јоргенсен 9', Амартеј 13' - Кислинг 5', Белараби 31', Сон 43'

Наполи - Атлетик Билбао 1:1 (0:1)
Игуаин 68' - Муниаин 41'

Салцбург - Малме 2:1 (1:0)
Шимер 16', Соријано 54' - Форсберг 91'

Стеауа - Лудогорец 1:0 (0:0)
Чипкиу 88'

Сриједа, 20. август:
Алборг - АПОЕЛ
Лил - Порто
Марибор - Селтик
Слован Братислава - БАТЕ Борисов
Стандард - Зенит