latinica  ћирилица
20/08/2014 |  13:03 | Аутор: СРНА

Протести у Тузли - Радници траже оставку владе

Око стотину радника пропалих фирми на подручју Тузланског кантона окупило се испред зграде суда и тужилаштва у Тузли, тражећи оставку кантоналне Владе јер су незадовољни положајем у којем се налазе.

Члан Штрајкачког одбора тузланске фирме "Дита" Хрустан Муминовић сматра да Влада Тузланског кантона хитно треба да поднесе оставку и да преда власт кантоналној Скупштини до избора.

"Иду избори, за десетак дана почиње кампања, Влада улази у технички мандат и нема рјешења за фирме `Диту`, `Коњух`. Зашто Тужилаштво није привело ни једног криминалца `Дите`", запитао се Муминовић.

Предсједник Синдиката фирме "Полихема" Сакиб Копић сматра да би Влада Тузланског кантона требало да поднесе оставку, јер, како наводи, ништа није урадила за пет мјесеци, преносе локални медији.

Члан Синдиката солидарности Енес Тановић рекао је да Влада Тузланског кантона није испунила оно што је обећала.

"Морамо покушати са Владом да разговарамо, а ако не, тражићемо јавно њену оставку прије него што уђе у технички мандат. Најбоље би било рјешење да Скупштина Тузланског кантона преузме ингеренције и да покуша спасити раднике", рекао је Тановић.

Тузлански кантон је једини у ФБиХ који је након мартовских демонстрација добио нову Владу.