latinica  ћирилица
20/08/2014 |  18:24 | Аутор: СРНА

Радмановић-Жил: Повећан ангажман Француске

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић оцијенио је да је мандат одлазећег француског амбасадора у БиХ Ролана Жила био успјешан и обиљежен повећаним ангажманом Француске у БиХ и на западном Балкану.
Радмановић - Жил - Фото: СРНА
Радмановић - ЖилФото: СРНА

"То се првенствено односи на лични ангажман предсједника Француске /Франсоа Оланда/ у процесу Брдо - Бриони, који за циљ има унапређење регионалне сарадње, као и сарадње региона са ЕУ на високом нивоу да би се убрзао процес консолидације ЕУ приступањем земаља западног Балкана", саопштено је из Предсједништва БиХ.

Жил је током разговора са Радмановићем у Сарајеву окарактерисао претходне четири године у дипломатској мисији у БиХ као важан период у животу и додао да је за вријеме његовог амбасадорског мандата Француска доказала да је искрени пријатељ БиХ путем исказане помоћи, нарочито након катастрофалних поплава, те организовањем донаторске конференције у Бриселу.

Одлазећи амбасадор је поновио да је сарадња са Радмановићем била на високом нивоу, те да се, иако понекад нису имали исту перцепцију или став, односи могу оцијенити као успјешни и квалитетни.