latinica  ћирилица
20/08/2014 |  18:25 | Аутор: Агенције

Шета Лондоном у одијелу од пилеће коже

Изражавање умјетничких форми често се граничи са лудилом и бизарношћу, како су многи окарактерисали умјетничко дјело Виктора Иванова који је свог модела, Луиса Г. Бартона, од главе до пете обукао у пилећу кожу.

Видео снимак који је настао на улицама Лондона, шокирао је многе пролазнике којима није било јасно како тачно да протумаче поруку коју им шаље овај умјетник. Многи су, пак, мислили да је ријеч само о неком чудаку који има уврнут фетиш.

Иванов је заправо згрожен помамом за селфијима и овај подухват представља његов протест против културе храњења људске сујете због опсједнутости сопственим изгледом.

Интересовање за живо месо развио је још током студија, када се бавио питањем биоразградивог материјала. Према његовим ријечима, израда овог костима није била нимало једноставна.

- Када сам први пут користио ову технику, то је било ужасно искуство. Док бушите живо месо замишљате како је оно некада ходало – изјавио је Иванов.

Ипак, гађење није утицало на даљње стварање, па је умјетник израдио читаву линију производа од пилеће коже – јапанке, шоље, завјесе за туш, лутке и маске за мобилне телефоне.