latinica  ћирилица
20/08/2014 |  18:45 | Аутор: РТРС

СНСД одговара на критике СДС-а: Нетачни подаци!

Уколико опозиција побиједи на предстојећим изборима приоритет Владе, коју ће водити Младен Босић, биће отварање нових радних мјеста у реалном сектору, борба против криманала и непотизма.

Ово је изјавила Александра Пандуревић, посланик СДС-а у Представничком дому парламента БиХ, оптужујући Владу да води погрешну политику, јер је дозволила да има 10 хиљада пензионера више од запослених. 
Естрадном реториком, нетачним подацима и нападом на институције Српске Пандуревићева жели да заташка стање у опозицији која је безидејна, безперспективна и без икаквих пројеката, одговара замјеник предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Сташа Кошарац. 

Према рачуници СДС-а од 2006. године без посла је остало готово 10 хиљада радника. Проблем је, кажу, и прекобројно запошљавање у јавном сектору. У посљедњих осам година у институцијама Српске, тврде, запослено је око 10 хиљада, док је 25 хиљада мање радних мјеста у приватном, задружном и мјешовитом сектору. 

Политика Владе јесте очување радних мјеста, јачање Републике Српске, одговарају из СНСД-а. Иступ Пандуревићеве Сташа Кошарац назаво је „естрадним“ којим функционерка СДС-а жели да ојача личне амбиције на темељу сарајевских жеља и тако се приближи граду на Миљацки, а не на Врбасу. СДС је, каже, 2006. године СНСД-у оставио демонтирану Републику Српску. Упитао је шта је с "Кока-Колом" из Хаџића, "Претисом" из Вогошће, "Унисом" и другим предузећима овог региона.

Све ће бити много боље када опозиција преузме власт у октобру, а Младен Босић Владу Српске – поруке су опозиције. Иако убијеђени у побједу и премијерску функцију лидера СДС-а, Босић је ипак носилац листе за парламент БиХ.

Никад и нигдје премијер се не кандидује за изборе, кажу у СНСД-у. Ако је Босић сигуран у побједу због чега се онда није кандидовао за предсједника РС. У том случају би морао да се одрекне лидерске позиције у странци.
Оно што је извјесно, каже Мирослав Миловановић из СНСД-а јесте да ће Босић бити предсједник опозиције и након октобарских избора – уз опаску да и на ту функцију постоје претенденти и да би Босић могао изгубити и лидерску позицију у СДС-у. 

Н.Велетић