latinica  ћирилица
21/08/2014 |  08:32 | Аутор: СРНА

Свјежије вријеме са кишом и пљусковима

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити нестабилно и мало свјежије вријеме, са кишом и пљусковима, и највишом температуром до 27 степени Целзијусових.

Средином дана и током поподнева пљускови ће се ширити преко сјевера ка истоку, а могуће су и локалне непогоде и град. До вечери киша ће престати у већини крајева, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен југозападни вјетар, током дана у скретању на сјеверни.

Јутрос је на истоку претежно сунчано, а у осталим крајевима облачно. Киша, пљускови и грмљавина забиљежени су у сјеверним и сјеверозападним подручјима, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница 10 степени, Гацко 13, Хан Пијесак, Источни Дрвар, Рудо, Соколац и Сребреница 14, Чемерно, Фоча, Мраковица, Горажде, Иван-седло и Купрес 15, Нови Град, Бихаћ и Тузла 16, Бањалука, Калиновик, Мљечаница, Мркоњић Град, Приједор, Рибник, Србац, Вишеград и Сански Мост 17, Билећа, Градишка, Бугојно, Добој, Градачац и Зеница 18, Бијељина, Дринић, Ливно, Мостар и Сарајево 19, Требиње 21 и Неум 26 степени Целзијусових.