latinica  ћирилица
21/08/2014 |  12:30 | Аутор: РТРС

Завршава се тениски камп у Бијељини

У Бијељини се данас завршава петодневни тениски камп за најбоље младе тенисере узраста од 12 до 14 година из Републике Српске, Србије и Македоније. Камп који је окупио 22 младих спортиста организује Тениски савез Републике Српске, под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта Српске.
Бијељина: Тениски камп - Фото: СРНА
Бијељина: Тениски кампФото: СРНА

Током ове седмице на тениским теренима клуба АС у Бијељини вјежба 14 младих тенисера из Републике Српске и по четворо спортиста из Србије и Македоније. Шансу да вјежбају у оквиру овог кампа добили су само најбољи тенисери - Тијана Свитлица из Новог Сада која је освојила преко 20 турнира и првенство Војводине до 18 година, Душан Милановић из Бијељине који је играо на бројним турнирима у земљи и иностранству и Лука Ђурђевић из Добоја.

У Републици Српској ради двадесетак тениских клубова, али број такмичара није задовољавајући, посебно у млађим узрасним категоријама, због чега је Тениски савез покренуо и бројне промотивне активности. Покушавају да у промоцију бијелог спорта укључе што више и тренере у градовима Српске.

Вођа кампа и потпредсједник Стручног одбора Тениског савеза Српске Драган Драгичевић рекао је да млади тенисери и тренери имају одличне услове за рад на теренима Тениског клуба “Ас“ у Бијељини.

“Тениски савез проводи програм мини тениса, уједно и едукацију тренера и дјеце, урадили смо брошуре, видео материјал, све оно што је добро у свијету и што олакшава дјеци да брже уче на начин који је прилагођен њиховом узрасту.Трудимо се да тренери у својим срединама почну да раде на један бољи начин“, истиче Драгичевић.

Тениски савез већ двије године улаже и у изградњу националног тениског центра који би требало да омогући најбољим младим тенисерима да раде без трошкова како би њихов таленат био унапријеђен.