latinica  ћирилица
21/08/2014 |  12:34 | Аутор: РТРС

Жути метеоаларм у цијелом региону

Европски метеоролошки сервис “Метеоаларм“ укључио је данас жути аларм за Босну и Херцеговину, Србију, Црну Гору и већи дио Хрватске.

Жути аларм подразумијева да се могу очекивати јаки пљускови, појава грмљавине и град.

“Вријеме може бити потенцијално опасно. Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима“, наводи се на интернет страници овог сервиса.

Јако невријеме, праћено кишом и градом погодило је синоћ Бањалуку, а на градоносне облаке испаљено је седам ракета, потврђено је из "Противградне превентиве Републике Српске".

Због невремена праћеног јаким вјетром, кишом и градом дошло је до квара на електроенергетским постројењима, па је дио центра града и насеља Борик био без електричне енергије од 21.00 до 22.30 часова.

Олујно невријеме синоћ је погодило сјеверозападни дио општине Козарска Дубица. За само 15 минута лед је синоћ уништио скоро све усјеве у селима у околини Кнежице. Највише је страдао кукуруз.

И сутра облачно с падавинама

Према прогнози Републичког хидро-метеоролошког завода РС и сутра нас очекује промјенљиво вријеме уз сунчане интервале али и кишу. У поподневним часовима метеоролози опет најављују пљускове са грмљавином.