latinica  ћирилица
21/08/2014 |  13:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Истра: Нови случај искоришћавања дјеце за порнографију

Током седмице на измаку хрватска полиција је забиљежила и други случај искоришћавања дјеце за порнографију и притворила 73-годишњег држављанина Хрватске који живи у Њемачкој, "уловивши" га да снима дјецу на плажи.

Полиција га је затекла на плажи у туристичком насељу у Пули, по дојави родитеља, како подводном камером снима дјецу у мору, прецизира Полицијска управа истарска.
Мушкарац је ухапшен, а претресом апартмана у којем борави, његовог возила и техничке опреме, пронађен је већи број фотографија и снимака дјечје порнографије.
Након криминалистичке истраге, уз казнену пријаву за искоришћавање дјеце за порнографију, осумњичени је приведен у притворску јединицу.

Иначе, почетком седмице полиција је "покварила" и љето(вање) 50-годишњем држављанину Њемачке, који је непуна четири дана снимао голу дјецу на плажи туристичког насеља на подручју Ровиња.
Нијемац је користио прилику и у зору, док нико није гледао, постављао неколико камера у грмље и усмјеравао их на читаву плажу, бринући се о угловима и мјесту гдје пада сунце јер му је био битан квалитет снимака које је архивирао.

Развратни Нијемац је, према писању "Јутарњег листа" ухапшен и одвезен у полицијску станицу на криминалистичко испитивање, након чега је предат притворском надзорнику.
Суочен је са кривичним делом искориштавања дјеце за порнографију, због чега му пријети и до осам година боравка "иза решетака".
Ове године у Истри су забиљежена три случаја искоришћавања дјеце за
порнографију.