latinica  ћирилица
21/08/2014 |  14:19 | Аутор: Агенције

Мекинро: Ђоковић је фаворит за трофеј на УС опену

Легендарни амерички тенисер Џон Мекинро рекао је данас да је Новак Ђоковић фаворит да освоји УС Опен.

Мекинро предност даје Ђоковићу у односу на Швајцарца Роџера Федерера, упркос блиједим партијама српског тенисера на Мастерсима у Торонту и Синсинатију.

"Ђоковић се послије освајања Вимблдона оженио. Нисам гледао много његових мечева од тада, очигледно му је било тешко да се врати у ритам, али очекујем да овде буде спреман. Благу предност дао бих Ђоковићу. Он је млађи и може лакше да пређе ту дистанцу у овој фази сезоне", рекао је Мекинро за ЕСПН.

Он је додао да је Британац Енди Мареј трећи кандидат за освајање турнира у Њујорку након одустајања Шпанца Рафаела Надала због повреде.

"Ако погледате резултате које показује на великим турнирима послије операције леђа, која није била нимало лака, видјећете да ни он није далеко од титуле. Полако, али сигурно враћа се у стару форму", рекао је Мекинро, четвороструки освајач Флешинг Медоуза.

Последњи Грен слем сезоне почиње у понедељак, а за првог носиоца постављен је Ђоковић, који је једном у каријери подигао трофеј у Нјујорку и изгубио још четири финала.