latinica  ћирилица
21/08/2014 |  15:42 | Аутор: Б92

Клуб плаћа навијаче да дођу на утакмицу

Менаџер и челник новог енглеског нелигаша Хал Јунајтеда Џејми Велтам обећао је да ће платити 2 фунте сваком навијачу који дође на премијерну утакмицу клуба.

Јунајтед је дебитовао побједом над Хедон Ренџерсима са 4:1, а Велтам је одржао обећање и платио сваком од 400 навијача који су дошли на меч.

"Многи су рекли да је то обичан трик, али нам је донијело сјајан публицитет. Много навијача не може да приушти Премијер лигу, потребна им је aлтернатива", рекао је Велтем.

Прича се први пут у медијима појавила у сриједу ујутру, на дан утакмице, али се у року од неколико сати проширила свијетом преко спортских портала и друштвених медија.

"Реакција коју смо имали је невјероватна, број људи који је дошао да нас подржи је охрабрујући. Хал заслужује снажан нелигашки тим, а с обзиром да ово радимо тек седам недјеља старт је одличан", истиче Велтам.

И људи који су дошли на утакмицу су одушевљени оним што су видјели.

"Обично можеш да очекујеш око 40 навијача на нелигашкој утакмици, па је ово другачије од нормалног", рекао је 31-годишњи Мајк Фини.

Много навијачи су приликом доласка на утакмицу одбили да узму новац који им је обећан, тако да је акција Хал Јунајтеда још успјешнија.

"Иначе не идемо на нелигашке утакмице, али је наш друг велики љубитељ па смо дошли с њим. Нису нас занимале 2 фунте, само смо мислили да ће бити супер вечерњи излазак", рекао је 21-годишњи Метју Смит.

Сада Велтам размишља да понуди много више новца, јер ће то клубу ипак донијети профит.

"Видјећемо како ће се развијати све, али би могли ово да поновимо. Ако дамо људима 2 фунте, а они потроше 6-7 док су овдје, то је онда добра ствар за нас", исткао је Велтам.