latinica  ћирилица
21/08/2014 |  15:45 | Аутор: СРНА

БОРС: Тужилаштво БиХ-инструмент политичара из ФБиХ

Тужилаштво БиХ је инструмент у рукама политичких моћника Федерације БиХ и не интересује га истина о протеклом рату, нити провођење правде, сматра Борачка организација Републике Српске.
Борачка организација Републике Српске - Фото: илустрација
Борачка организација Републике СрпскеФото: илустрација

"Политички моћници из ФБиХ и данас у миру настоје проводити и довршити ратну политику, односно створити унитарну БиХ у којој су Срби злочинци, а сви остали жртве", саопштено је из БОРС-а.

Реагујући на хапшење Драгана Глоговца у Бијељини, БОРС истиче да он нема никакве везе са догађајима који му се стављају на терет, јер је са великим бројем Срба из Завидовића избјегао почетком рата у Каменицу, спашавајући живу главу пред муслиманским злочиницима.

У саопштењу се наводи да је истина о којој Тужилаштво БиХ ћути да су у Каменици и на читавом Озрену злочини чињени искључиво над Србима, и то почевши од јуна 1992. године када је из засједе убијено троје српских цивила од којих двије двадесетогодишње дјевојке.

"Чињеница је да су управо у Каменици 1995. године муџахедини формирали злогласни камп у ком су свирепо погубљена 64 српска војника и цивила. Очигледно је да је хапшење Глоговца покушај скретања пажње са правих ратних злодјела и злочинаца који су харали Гостовићима, Каменицом и Озреном", наводи се у саопштењу.

БОРС је позивао власти Републике Српске да искористе сва могућа правна средства и зауставе малтретирање и понижавње српских бораца и њихових породица.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ јуче су на подручју Бијељине ухапсили Драгана Глоговца осумњиченог за ратне злочине против цивилног становништва и ратних заробљеника у мјесту Каменица у општини Завидовићи.

 

ПРЕДЛОЖЕНЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА ДРАГАНА ГЛОГОВЦА

Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ приједлог за одређивање мјера забране за Драгана Глоговца који је осумњичен за ратни злочин против цивилног становништва и ратних заробљеника у мјесту Каменица у општини Завидовићи.

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац је упутио Суду БиХ приједлог за одређивање мјера забране које се односе на забрану напуштања боравишта, забрану контактирања са осумњиченим и свједоцима, као и обавезно јављање сваког дана полицијским органима у Бијељини, саопштено је из Тужилаштва БиХ.