latinica  ћирилица
23/08/2014 |  09:37 | Аутор: sportal.rs

Ван Гал: Прије двије недјеље био сам краљ, а сада сам ђаво

Менаџер Манчестер јунајтеда Луј ван Гал изјавио је да ће му бити потребно вријеме како би реновирао тим "црвених ђавола", који је прошле сезоне завршио на седмом мјесту у Премијер лиги.

Тим са "Олд Трафорда" је поражен од Свонсија у првом колу нове сезоне (2:1), а у недјељу од 17 часова гостује Сандерленду.

"Увијек је то тако. Прије двије недјеље био сам краљ, а сада сам ђаво. На тај начин функционише свјетски фудбал и фудбалски медији. Мислим да су наши навијачи паметни и да ће схватити, као што сам и раније рекао, да ће прва три мјесеца бити најтежа за нас. То сам рекао и потпредсједнику Еду Вудворду и браћи Глејзер. Добио сам посао због своје фудбалске филозофије, а не зато што сам добра особа или нешто слично. Добар сам човјек, али нисам зато тренер Јунајтеда. Ангажован сам да бих реновирао тим, а тај процес захтева вријеме. Потребно је да вјерујемо у нову клупску филозофију, која се не може остварити преко ноћи" - рекао је Холанђанин који се недавно нашао на мети критика легенде Јунајтеда Пола Сколса.

"Као што сам рекао, потребно је вријеме. Сколс треба да вјерује у клупску филозофију" - подвукао је Ван Гал, а преносе британски медији.