latinica  ћирилица
23/08/2014 |  11:43 | Аутор: СРНА

Рогозин: Зашто Ки Мун није забринут што је конвој стигао касно?

Уједињене нације треба да буду забринуте не због доласка руске хуманитарне помоћи у Луганск, у источну Украјину, већ због чињенице да су камиони са помоћи стигли касно на своје одредиште, рекао је замјеник премијера Русије Дмитриј Рогозин.

"Генерални секретар УН Бан Ки Мун изразио је забринутост због доласка хуманитарног конвоја у Луганск. Зашто није забринут због чињенице да конвој није раније дошао у Луганск људима којима је потребан", запитао је Рогозин, преноси РИА "Новости".

Москва је подсјетила УН да је Русија добила формално одобрење од власти у Кијеву за пролазак хуманитарног конвоја преко украјинске границе 12. августа.

Хуманитарна катастрофа у Луганску, који контролишу проруски активисти, услиједила је након што је украјинска војска блокирала прилазе граду.

Xуманитарна помоћ испоручена

Руско Министарство спољних послова саопштило је данас да је хуманитарна помоћ испоручена на намјеравану дестинацију на југоистоку Украјине.

У саопштењу се наводи да Москва намјерава да настави сарадњу са Међународним комитетом Црвеног крста /МКЦК/.

"Потврђујемо нашу намјеру да наставимо сарадњу са МКЦК како би пружили хуманитарну помоћ народу југоисточне Украјине", наводи се у саопштењу.