latinica  ћирилица
23/08/2014 |  12:36 | Аутор: СРНА

"Јачање регионалне сарадње важно за БиХ"

Министар иностраних послова БиХ Златко Лагумџија и отправник послова Амбасаде САД у БиХ Николас Хил оцијенили су да је јачање регионалне сарадње изузетно важан сегмент на путу БиХ у ЕУ и евроатлантским интеграцијама.
Министар иностраних послова БиХ Златко Лагумџија и отправник послова Амбасаде САД у БиХ Николас Хил - Фото: СРНА
Министар иностраних послова БиХ Златко Лагумџија и отправник послова Амбасаде САД у БиХ Николас ХилФото: СРНА

Лагумџија и Хил данас су разговарали о активностима за јачање регионалне сарадње поводом предстојеће Конференције о западном Балкану у Берлину.

Лагумџија је истакао да су постојећи добри односи међу земљама региона сјајна прилика да се, уз политичку и финансијску подршку ЕУ и међународне заједнице у цјелини, регион економски ојача, што ће уз постојеће добре политичке односе довести до брже интеграције земаља западног Балкана у ЕУ.

Он је упознао Хила о конкретним пројектима које је БиХ предложила у оквиру регионалне сарадње, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Разговарајући о предстојећој Конференцији о западном Балкану у Берлину, саговорници су заузели став да она представља конкретизацију раније заузетих ставова ЕУ у процесу приближавања региона европским интеграцијама кроз допринос економском и социјалном развоју и јачој регионалној повезаности.