latinica  ћирилица
23/08/2014 |  16:41 | Аутор: СРНА

Мандић: Машовић се боји правде

Предсједник Удружења породица несталих лица Сарајевско-романијске регије Милан Мандић рекао је да је предсједавајући Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Амор Машовић одбио три предложена датума за одржавање конференције за новинаре поводом Међународног дана несталих, јер настоји да избјегне одговоре на бројна питања која се односе на српске жртве у протеклом рату у БиХ.
Милан Мандић - Фото: СРНА
Милан МандићФото: СРНА

Мандић је рекао да је Савјетодавни одбор Института, на сједници одржаној 21. августа, донио одлуку о одржавању конференције за новинаре 30. августа, чему се Машовић успротивио, правдајући то својим обавезама.

"Као предсједавајући Савјетодавног одбора, понудио сам му три датума - 28, 29. и 30. август, што је он одбио. Разлог је једноставан - то су неугодна питања која се односе на нестанак сарајевских Срба, на то шта је урадио поводом строгог упозорења Европске комисије за људска права због малог броја пронађених српских жртава у БиХ, као и како су се посмртни остаци Шефика Пецикозе нашли на дубини од 20 метара депоније у Бућа Потоку", навео је Мандић.

Он сматра да Машовић настоји да избјегне и одговоре на питања која се односе на успостављање и функционисање Централне евиденције несталих, провођење Закона о несталим које, како каже, Машовић лично опструише, те питања шиканирања запослених Срба у Институту.

"Машовић се боји правде, која ће га кад-тад стићи", поручио је Мандић.