latinica  ћирилица
23/08/2014 |  17:18 | Аутор: РТС

ОИ младих: Тамаш Кајдочи освојио сребро за Србију

Српски дизач тегова Тамаш Кајдочи освојио је сребрну медаљу на Олимпијским играма младих у Нанђингу у категорији преко 85 килограма.

 То је друга медаља за српски тим у Кини, јер је у четвртак сребро у екипној конкуренцији освојио џудиста Немања Мајдов

Кајдочи је до медаље стигао освојивши 336 бодова, у дисциплини трзај подигао 150 килограма, а у дисциплини набачај 186. Злато је припало Симону Мартиросјану из Јерменије (391), а бронза Анотнију Кулеу из Француске (327).

"Изузетно сам задовољан и не могу да опишем како се осјећам. Мој рекорд је већи, али драго ми је да је ово било довољно за медаљу. Конкуренција је била веома јака, нарочито је квалитетан такмичар из Јерменије који је освојио злато. Тренер и ја припремили смо добру тактику и морам да захвалим њему и Олимпијском комитету Србије, који ме је подржавао током припремног периода и сада на такмичењу", рекао је Кајдочи након додјеле медаља.

Раније данас кајакаш Бојан Милинковић побиједио је Португалца Луиса Фереиру у спринту један на један и изборио пласман у недјељно полуфинале.

"Бојан је возио феноменално. Није имао техничких грешака. Покушаћемо сутра да освојимо медаљу. Конкуренција је јака, али Бојан има квалитет и надамо се добром резултату", рекао је његов тренер Урош Павловић.