latinica  ћирилица
23/08/2014 |  18:14 | Аутор: РТРС

Град забијелио Добој, Бијељину и Петрово!

Добој је у послијеподневним часовима захватило јако невријеме, праћено градом.

Бијељину је вечерас захватило олујно невријеме, праћено крупним градом. Олујни вјетар, праћен пљусковима и грмљавином захватио је шире подручје града око 18.00 часова. Киша и град погодили су и подручје Добоја, гдје је лед величине ораха падао великом брзином, ношен јаким вјетром и кишом. Многе улице су након тога, због подземних вода и запушених канализационих одвода, биле непроходне за саобраћај, а поплављени су и подрумски простори. У Петрову је јако невријеме праћено градом причинило материјалну штету на стамбеним објектима.

Добој: Вода се повлачи с улица

Надлежне службе града Добоја су на терену и сагледавају штету изазвану великим количинама леда и кише која је у послијеподневним часовима поплавила град, те интервенишу гдје је то потребно, рекао је начелник градског Одјељења за стамбено-комуналне послове Славко Ковачевић.
Ковачевић је навео да су с

Све улице сада проходне, осим Улице Југ Богдана, код пословног објекта "Рио-пром", гдје је усљед зачепљења одвода дошло до преливања воде. Радници комуналног предузећа "Прогрес" су на терену и обављају послове из своје надлежности.

Усљед велике количине падавина, вода је у кратком року поплавила поједине пословне и стамбене објекте у граду и неким  мјесним заједницама, а најкритичније је било у добојском насељу Пољице. Вода се након престанка падавина повлачи, а  припадници Цивилне заштите предузели су неопходне мјере да се благовремено интервенише.