latinica  ћирилица
24/08/2014 |  08:57 | Аутор: СРНА

Добој: Данас уништавање авионске бомбе

Припадници Републичке управе Цивилне заштите данас ће у Добоју уништити авионску бомбу заосталу из Другог свјетског рата, због чега ће током пријеподнева привремено бити евакуисано становништво из Колубарске улице и зграда у околини.
Добој -авионска бомба - Фото: СРНА
Добој -авионска бомбаФото: СРНА

Уклањање и уништавање бомбе планирано је од 9.00 до 13.00 часова, због чега је градоначелник донио наредбу о евакуацији становништва из Колубарске улице и зграда у другим улицама у близини мјеста на којем је недавно пронађена авионска бомба.

Ријеч је о објектима у Колубарској улици од броја 30 до броја 106, стамбеној згради у Улици солунских добровољаца и то од броја 25 до броја 37 и од броја 66 до броја 78, стамбеној згради у Улици војводе Степе са улазима Л-1 и Л-2, стамбеној згради у Улици војводе Мишића са улазима број 59, број 61 и број 63.

За евакуисано становништво којем буде потребан смјештај обезбијеђен је простор у кругу бивше касарне у Миљковцу, садашње просторије предузећа "ДИРГ" Добој.

Грађанима је упућен апел да се у вријеме провођења мјера заштите придржавају овог обавјештења, као и упутстава особа задужених за организовање предвиђених мјера које ће се налазити на терену, припадника ЦЈБ Добој, као и других овлаштених особа у поступку уклањања и уништавања неексплодиране авионске бомбе.

Бомбу су прије два дана пронашли радници приликом извођења грађевинских радова у Старом граду у Добоју у Колубарској улици, гдје живе породице погинулих бораца и ратних војних инвалида.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић обићи ће у Добоју локацију на којој је пронађена авионска бомба заостала из Другог свјетског рата.