latinica  ћирилица
24/08/2014 |  10:18 | Аутор: РТС

Кандидати за клупу "орлова" су Червар, Вујовић, Врањеш...

Репрезентација Србије је без селектора од одласка Владана Матића с клупе националног тима послије неуспјеха у баражу за одлазак на Свјетско првенство у Катару наредне године.

Међу кандидатима за "врућу" клупу "орлова" су Червар, Вујовић, Цветковић, Врањеш и други.

Предсједник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић рекао је да су Лино Червар, Ненад Перуничић, Веселин Вујовић, Ненад Вучковић, Јовица Цветковић и Љубомир Врањеш кандидати за новог селектора репрезентације. 

На седници Управног одбора РСС, која је одржана у уторак, утврђено је да би селектор могао да буде и инострани стручњак, али јда циљ државног тима увијек мора да буде борба за највиши пласман.

"Разматрамо могућности и обављамо консултације око више познатих рукометних имена међу којима су Дејан Перић, Лино Червар, Ненад Перуничић, Веља Петковић, Хуан Карлос Пастор, Веселин Вујовић, Ненад Вучковић, Јовица Цветковић, Ненад Кљајић, Љубомир Врањеш...

Након сагледавања могућности биће обављени конкретни разговори са пар могућих кандидата како би УО у септембру донио коначну одлуку. У обзир ће се узети став да је циљ пласман на Олимпијске игре, али и финансијски услови, као и жеља да се кроз стручни штаб стварају нова селекторска имена", рекао је Марјановић.

Досадашњи селектор Владан Матић повукао се са клупе послије неуспјеха репрезентације на Европском првенству у Данској.