latinica  ћирилица
24/08/2014 |  10:42 | Аутор: СРНА

Дјеца са Kосова кренула кући

Око 400 дјеце из седам општина Косова и Метохије данас је, након вишедневног боравка у градовима и општинама широм Републике Српске, кренуло својим кућама.
Дјеца са Косова отпутовала из Српске - Фото: СРНА
Дјеца са Косова отпутовала из СрпскеФото: СРНА

Дјецу су испратиле породице у којима су дјеца боравила, наставници школа који су били домаћини дјеци Космета, као и конзул у Генералном конзулату Србије у Бањалуци Радослав Илић. Боравак дјеце са Косова и Метохије у Бањалуци, Мркоњић Граду, Градишки, Прњавору, Теслићу, Билећи и Гацку организовао је Одбор за помоћ Србима са Косова и Метохије, у сарадњи са основним школама и руководствима локалних заједница. 

У Бањалуци је испред Ресторана "Стара Ада" организован испраћај за дјецу са Косова, којем су присуствовали предсједник Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије Милорад Арлов, породице у којима су дјеца боравила, њихови вршњаци, те наставници школа који су били домаћини дјеци и својим колегама.

"Ово је једна велика хуманитарна акција јер су приликом боравка дјеца са Косова и Метохије и њихови наставници успоставили пријатељство са вршњацима у Републици Српској", рекао је Арлов. Он је додао да овај пројекат приближио исти народ, породице и њихову дјецу.

"Вјерујемо да ће у овој и наредној години наставници и дјеца основних школа из Републике Српске посјетити Косово и Метохију", додао је Арлов, који је захвалио свим породицама и директорима основних школа у Српској који су примили дјецу са Косова.