latinica  ћирилица
24/08/2014 |  11:40 | Аутор: Вечерњи лист

Цвијановић: Међународна заједница отежала политичке процесе

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је да ће БиХ, због своје недовршености, још неколико година бити у агонији, економски и политички, као и да су представници међународне заједнице својим мијешањем отежали неке политичке процесе у БиХ, док се ОХР једно вријеме понашао и као портпарол неких странака.
Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Премијерка Републике Српске Жељка ЦвијановићФото: СРНА

"Имали смо ситуације да су се изјаве из неких бошњачких странака налазиле у извјештајима ОХР-а који су завршавали у Савјету безбједности УН, што је недопустиво. Сматрам, да бисмо чак даље одмакли у правцу европских интеграција да смо имали само партнерство, а не директну укљученост појединих страних актера", рекла је Цвијановићева.

Наводећи да је неозбиљна прича о изласку из дејтонске и уласку у бриселску фазу, Цвијановићева је за "Вечерњи лист", издање за БиХ, истакла да БиХ треба да се окрене одређеним пројектима који ће показати грађанима зашто је добро да су они дио Европе. Напоменула је да у БиХ не види спремност за централизацију, јер за то нема сагласности два народа.