latinica  ћирилица
24/08/2014 |  12:34 | Аутор: Б92

Још један случај "Суарез"

Фудбалер Авелина Ђанмарио Коми очигледно је одлучио да копира Луиса Суареза пошто је на мечу са Баријем у Купу Италије угризао Ђузепеа Де Луку.
Фудбал (илустрација) - Фото: ФОНЕТ
Фудбал (илустрација)Фото: ФОНЕТ

Два члана Серије Б састала су се у трећем колу Купа Италије, Авелино је славио 2:1, међутим, сусрет је остао у сјенци инцидента који се десио десетак минута по почетку другог полувремена.

Тада је Коми за руку угризао Де Луку, који је бијесно реаговао, због чега му је показан црвени картон, пошто судија очигледно није видио сам инцидент.

У том тренутку, Бари је водио са 1:0, а само неколико минута касније Коми је свом тиму донио изједначење, док је Поцебон поставио коначан резултат.

Послије меча, Бари је објавио слику на којој се види угриз на Де Лукиној руци, заједно са изјавом предсједника клуба.

"Ми не желимо никакве контроверзе, али желимо да скренемо пажњу на инциденте какав је овај, у којем је Коми угризао Де Луку. Бари заслужује поштовање, као сви клубови. Наставићемо да дјелујемо у овом смјеру јер играчи и чланови клубова морају да се понашају на прави начин, нико не смије да долази овдје и мисли да може да ради шта год жели. Рекавши то, желим и да честитам Авелину на проласку у наредну рунду Купа", рекао је Ђанлука Папареста, предсједник Барија.

Суарез је током каријере био виновник три инцидента у којима је угризао противничког играча, од којих се посљедњи десио на овогодишњем Мундијалу, када је његова "жртва" био Ђорђо Кјелини.