latinica  ћирилица
24/08/2014 |  18:03 | Аутор: Б92

Пораз Србије од Новог Зеланда, Ђорђевић избацио са терена Мицова

Кошаркаши Србије поражени су од Новог Зеланда 102:96 у генералној проби за Мундобаскет, а обиљежио ју је сукоб селектора Ђорђевића и Владимира Мицова.

Селектор је у првом полувремену избацио бека са паркета и Пионира након вербалног сукоба због измјене, па је питање да ли то значи да Мицов неће ићи у Шпанију.

Србија је одлично одиграла први период, постигла 29 поена, али су Новозеланђани серијом тројки (7/9) стекли 11 поена предности, коју су успјели да сачувају до краја меча.

Петорица "Орлова" су пред око 5.000 навијача у Пиониру имала двоцифрен учинак, најефикаснији је био Немања Бјелица са 17 поена (5/11 из игре) уз 5 скокова, по 14 поена убацили су Мирослав Радуљица (5ас) и Владимир Штимац, док су по десет додали најважнији играчи тима Ненад Крстић и Милош Теодосић (6ас).

"Орлови" нису имали рјешење на спољни шут гостију, 29 поена убацио је Пени (5/7 три), од чега 20 у првом полувремену, а у другом су га замијенили Вукона са 22 (7ск) и Вебстер са 21, уз две кључне тројке у посљедња два минута.

Ђорђевић ће вјероватно током вечери, најкасније у понедјељак саопштити која два играча неће ићи на Свјетско првенство које почиње за мање од шест дана у Шпанији.

Србија ће играти у веома тешкој групи А са домаћином Шпанијом, шампионом Европе Француском, тимом са неколико НБА играча Бразилом, те Ираном и Египтом.