latinica  ћирилица
24/08/2014 |  18:48 | Аутор: СРНА

Богданић: Влада нема времена да се бави инсинуацијама опозиције

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић изјавио је да Влада зна шта ради, борећи се са недаћама које доноси вријеме, те да нема времена да се бави инсинуацијама опозиције.

Богданић је додао да једино што СДС зна да ради, а што ће очигледно бити и њихова предизборна стратегија, јесте да уз помоћ једног медија инсинуира и вади изјаве из контекста, настављајући са праксом урушавања институција Српске, што и јесте агенда отуђеног руководства некада велике странке.

Коментаришући оптужбе на рачун Владе Српске које је данас на конференцији за новинаре у Бањалуци изнио посланик СДС-а у републичком парламенту Ненад Стевандић, министар је рекао да о здравству и његовој пропасти упорно прича човјек "који прима дебелу плату радећи као љекар, који непрестано прави конфузију и безуспјешно покушава да минира све развојне пројекте Министарства".

Богданић је навео да "у бијелим књигама, којима се представљао програм за опоравак здравства нема ништа што би заиста здравству могло помоћи".

Он је додао да о процедурама које подразумијевају аутономност при одлучивању ова група људи не зна ништа и зато нема и након ових избора неће ни имати мандат да управља системима и процесима у Републици Српској.

Богданић је напоменуо да су у СДС-у сами, са дијелом међународне заједнице, правили спискове својих неподобних чланова, те да су чак и свог оснивача - Радована Караџића искључили из странке.

"Да би се бавили политиком, морате да дефинишете шта хоћете, а то СДС упорно крије од грађана Српске", рекао је Богданић и додао да у СДС-у не знају процесе и не разумију политику, нити шта доноси ново вријеме.

Он је навео да "нижеразредне дипломате у бескрајним сарајевским сеансама продају мантру" СДС-у о функционалној БиХ која подразумијева наставак смањења надлежности Српске, на шта су навикли народ у периоду када су владали.

Говорећи о односима са Русијом, Богданић је рекао да је политика коју је дефинисао владајући СНСД довела до тога да су у Савјету за провођење мира и у УН управо Руси били најбољи заштитници интереса Републике Српске.

Он је истакао да данас, захваљујући таквој политици, постоји шанса за даљи развој пољопривреде и извоз у Русију, те да успјех зависи и од пољопривредника и од мјера надлежних министарстава.

"Шанса је ту, шанса коју не би имали да смо се, како то СДС планира, чвршће везали за сарајевске институцији и велике теме остављали 'испод тепиха", додао је Богданић.

Он је нагласио да Влада зна шта ради, носи се са свим недаћама које доноси вријеме, економска криза, исплаћује плате здравственим радницима, пензије, плате просвјети, чиме ставља до знања да контролише ситуацију и ради посао који је у њеном домену, те нема времена да се бави инсинуацијама или другим стварима којима опозиција покушава да дође на власт.

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Ненад Стевандић данас је на конференцији за новинаре у Бањалуци, између осталог, изјавио да Влада Српске не контролише привредну ситуацију у Српској, нити ситуацију послије поплава.