latinica  ћирилица
25/08/2014 |  14:58 | Аутор: sport.ba

Робсон, Бест, Кантона, Бекам, Роналдо...

У праву сте, "Ел Фидео" ће наслиједити број од кога се Јунајтедовим ривалима ледила крв у жилама. Манчестер Сити покушава да поквари посао комшијама, али је трансфер практично готов.

"Седмица" има митско значење за навијаче Јунајтеда, квинтет који је носио поменути број је практично писао историју клуба.

Анхел Ди Марија биће баш дочекан као спасилац клуба послије сезоне за заборав. Велики су изгледи да добије број 7, који су прославила петорица фудбалера, Ирац Бест, легендарни капитен Робсон, француски “enfant terrible“ Кантона, пин-уп дјечак Дејвид Бекам и наравно Кристиано Роналдо.

Сви они су обиљежили еру у црвеном дресу, сада је изгледа вријеме да терет понесе Анхел Ди Марија.

Аргентинац је пред трансфером на “Олд Трафорд“, сума коју ће Реал добити је око 70 милиона евра. Шпекулише се да ће сам Аргентинац инкасирати 12 милиона по сезони, а чека се повратак његовог агента Мендеса из Сингапура како би трансфер био реализован почетком седмице.

Манчестер Сити према писању неких енглеских медија покушава да поквари посао, наводно су замолили Ди Марију да сачека пар дана како би пробали да продају Негреда, Настасића и отворе простор за трансфер.

Због чега би Ди Марија чекао? Одговор је лак, Лиге шампиона, међутим, чини се да ове приче немају упориште и да је он већ преломио, иде у Јунајтед.

Ван Гал је признао да његовом тиму фали крило типа Роналда или Ди Марије, али Аргентинац може да игра и иза шпицева, или као други нападача, до Ван Персија или Рунија.

Нјегов долазак даће низ опција холандском менаџеру, скинути притисак и са директора Вудварда кога оптужују за неспособност и спору реакцију када су велики играчи у питању.

До сада је Јунајтед довео Шоа, Ереру, Маркуса Роха, уз Ди Марију сигурно би требало да стигну један или два играча до краја прелазног рока како би екипа била конкурентна и борила се за повратак у Лигу шампиона.