latinica  ћирилица
25/08/2014 |  15:26 | Аутор: РТС

УС опен: На терену Новак, Јелена и Бојана

Троје српских тенисера првог дана на УС опену.

Јелена Јанковић ће играти против Бојане Јовановски, док ће противник најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића бити Аргентинац Дијего Шварцман.

Првог дана такмичења на посљедњем гренд слем турниру у сезони, УС опену, данас ће своје мечеве, између осталих, играти и троје српских тенисера.

Прве ће на терен Јелена Јанковић и Бојана Јовановски, чији ће међусобни дуел за нас бити најинтересантнији у првом колу. То ће бити њихов четврти окршај, а Јанковићева, десета тенисерка свијета, остварила је двије побједе. Посљедњи пут играле су прошле године на турниру у Риму, када је Јелена побиједила са 6:2, 6:0.

Дуел српских тенисерки је други на програму терена број 17, на коме такмичење почиње у 17 часова по средњоевропском времену дуелом Михаила Јужног и Ника Кирјоса.

Први тенисер свијета Новак Ђоковић игра против Аргентинца Дијега Шварцмана, 79. играча на АТП листи, и то ће бити њихов први дуел.

Меч је посљедњи у вечерњем делу програма на стадиону "Артур Еш" и почиње у један сат послије поноћи дуелом Рускиња Марије Шарапове и Марије Кириленко.